Een fotoreportage met foto's van de persvoorstelling vind je hier

(Bron: nieuwsblad.be) De zevende editie van Bredene-Handzame Classic (1.1) en de Handzame Challenge (interclub) zijn dinsdagavond voorgesteld in Cultureel Centrum De Beuk. Voor ‘de grote broer’ wordt het wellicht weer een festival voor de sprinters. Beide wedstrijden hebben plaats op vrijdag 17 maart, de Bredene-Handzame Classic is de derde manche van de Beker van België of Napoleon Games Cup.


“Vanuit Poperinge gaat het dan richting Hooglede om na 138 kilometer Gitsberg aan te doen. Het was daar dat tijdens het Belgisch kampioenschap in 2011 Tom Boonen en Philippe Gilbert een mooi duel uitvochten. Na deze kuitenbijter gaat het in een streep naar Handzame waar na 149 kilometer koers nog eens drie plaatselijke ronden, van elk 15 kilometer, op het programma staan met daarin telkens de passage op de Ruidenberg.

Vorig jaar ging de zege naar de Slovaak Erik Baska. Hij haalde het toen na een massaprint van de Nederlander Dylan Groenewegen en Gianni Meersman. Sinds het ontstaan van de Bredene-Handzame Classic slaagde er nog niemand in een groepssprint te ontlopen.

Organisator Bert Pattyn mag met Bora-Hansgrohe, Katusha-Alpecin, Lotto-Soudal en Quick-Step Floors vier Worldteams verwelkomen. “Ik zie onze koers als een soort kweekvijver voor de jeugd. De wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Halvorsen start bij ons in Bredene. Maar er staat nog mooi volk op de voorlopige deelnemerslijst zoals Kris Boeckmans, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Baptiste Planckaert, Timothy Dupont en Stijn Devolder. Onze wedstrijd blijft natuurlijk veel concurrentie ondervinden van Milaan-Sanremo maar met 22 stevige ploegen ben ik best tevreden”.

De deelnemende ploegen:

WorldTour:

Quick-Step Floors (Bel), Lotto-Soudal (Bel), Katusha-Alpecin (Zwi), Bora-Hansgrohe (Dui).

Professioneel continentale teams:

Wanty-Groupe Gobert (Bel), Sport Vlaanderen-Baloise (Bel), Veranda’s Willems-Crelan (Bel), WB-Veranclassic (Bel), Roompot-Nederlandse Loterij (Ned), Gazprom-Rusvelo (Rus), CCC-Sprandi Polkowice (Pol), Israel CA (Isr), Aqua Blue Spor (Ier), Nippo-Vini Fantini (Ita),

Continentale ploegen:

Joker-Icopal (Noo), Pauwels Sauzen-Vastgoedservice (Bel), Team Coop (Noo), An Post-Chainreaction (Ier), Development Team Sunweb (Dui), Lepoard PC (Lux), Tarteletto-Isorex (Bel), Cibel-Cebon (Bel)

Bredene-Handzame Classic aan zevende editie toe

(SPORT INFO SPORTS) = Dinsdagavond werd in Cultureel Centrum De Beuk de zevende editie van Bredene-Handzame Classic (cat. 1.1) en de Handzame Challenge (interclub) voorgesteld. Voor ‘de grote broer’ wordt het wellicht weer een festival voor de sprinters. Beide wedstrijden hebben plaats op vrijdag 17 maart. De Bredene-Handzame Classic is meteen de derde manche van de Beker van België of Napoleon Games Cup.

Aan het parcours werd stevig gesleuteld. De bergzone in het Heuvelland wordt niet meer aangedaan. Wel is de Gitsberg opgenomen in het gloednieuwe traject van de Bredene-Handzame Classic.

“Onze startplaats blijft behouden in Bredene. Vanaf het Staf Versluyscentrum zetten we koers richting Oostende en Oudenburg. Via Middelkerke, Nieuwpoort en Koksijde trekken we dan naar De Moeren. Op die poldervlakte speelt de wind altijd een grote rol en kan het peloton in verschillende waaiers verbrokkelen”, meldt koersdirecteur Stefaan Decleir. “Vanuit Poperinge gaat het dan richting Hooglede om na 138 kilometer Gitsberg aan te doen. Het was daar dat tijdens het Belgisch kampioenschap in 2011 Tom Boonen en Philippe Gilbert een mooi duel uitvochten. Na deze kuitenbijter gaat het in een streep naar Handzame waar na 149 kilometer koers nog eens drie plaatselijke ronden, van elk 15 kilometer, op het programma staan met daarin telkens de passage op de Ruidenberg. Ook het parcours van onze Handzame Challenge werd onder handen genomen. Deze interclub, met start op de Markt van Jabbeke, volgt bijna identiek hetzelfde traject van de Handzame Classic. In Handzame worden nog twee plaatselijke ronden afgewerkt om zo aan 152,8 kilometer te komen”, stelt koersdirecteur Stefaan Decleir. Vorig jaar ging de zege naar de Slovaak Erik Baska. Hij haalde het toen na een massaprint van de Nederlander Dylan Groenewegen en Gianni Meersman. Sinds het ontstaan van de Bredene-Handzame Classic slaagde er nog niemand in een groepssprint te ontlopen

Organisator Bert Pattyn tevreden over deelnemersveld Bredene-Handzame Classic

(SPORT INFO SPORTS) = Organisator Bert Pattyn mag dit jaar, met Bora-Hansgrohe, Katusha-Alpecin, Lotto-Soudal en Quick-Step Floor, vier Worldteams verwelkomen in de Bredene-Handzame Classic van vrijdag 17 maart.

“Ik klaag niet over de namen die ik terugvind op de voorlopige deelnemerslijst. Voor mijn part mag het voor de zevende opeenvolgende keer uitdraaien op een massasprint. Daar is toch niets mis mee met zo’n groepsspurt?”, verduidelijkt Bert Pattyn.

“Ik zie onze koers als een soort kweekvijver voor de jeugd. De wereldkampioen bij de beloften Kristoffer Halvorsen start bij ons in Bredene. Maar er staat nog mooi volk op de voorlopige deelnemerslijst zoals Kris Boeckmans, Marcel Sieberg, Dries Devenyns, Iljo Keisse, Baptiste Planckaert, Jenthe Biermans, Danilo Napolitano, Timothy Dupont, Stijn Devolder, Kevyn Ista, Roy Jans, Pavel Brutt, Adam Blythe, oud-winnaar Kenny Dehaes en Erik Baska de winnaar van vorige editie. Onze wedstrijd blijft natuurlijk veel concurrentie ondervinden van Milaan-Sanremo maar met 22 stevige ploegen ben ik best tevreden”, besluit Bert Pattyn