Met grote trots konden wij het hele seizoen door melden dat Gianni Meersman onze erelijst aanvult. Een erelijst om U tegen te zeggen. Grote Flandrien in wording, Tiesj Benoot, eindigde in Handzame derde. Voor hem een start van een wereldseizoen.

Dit is het bewijs dat Handzame Classic de laatste opstap is naar een verrukkelijk voorjaar.

In Handzame rijdt ieder renner voor zijn plaats in het voorjaars-peloton. Het is niet gepermitteerd om in een preklassieker onvoorbereid aan de start te komen. De plaatsen in de grote afspraken zijn beperkt.

Met rechtstreeks gestreamde beelden heeft Handzame de stap richting media gezet. In de aankomstzone werd de wedstrijd live gevolgd door het aanwezig publiek. Deze aanpak afwerken met nationale live-beelden is ons streefdoel.

U bent er toch ook van overtuigd dat de mooiste documentaire in het jaar wel degelijk het sportjaaroverzicht is. Menig lach en traan komt in beeld. Dit omdat sportbeleving ook reëel is. Daarom zijn wij blij te mogen meewerken aan de opbouw van een sportief document die de mensen enorm entertaint.

Wielersport is het Vlaams product bij uitstek, men zou soms durven zeggen “erfgoed”. Dit is ook de reden waarom wij ieder jaar mogen aankloppen bij onze partners.

Samen met de gemeente Bredene bereiden wij Handzame Classic 2016 tot in de puntjes voort. Zo ook wordt samen met de gemeente Jabbeke de kleine broer, Handzame Challenge, opgezet. Let wel: in dergelijke voorbereiding heb je tenoren nodig!  Slechts op die manier kun je samen scoren.

Handzame Classic is ambitieus. Wij willen de titel van dit voorwoord nog meer glans geven. De invulling van onze erelijst willen wij in crescendo laten evolueren.

De editie 2016 is in zicht. Wij gaan ervoor … zoals iedere editie.

Bert Pattyn