Del Grosso Wereldkampioen Beloften

delgrosso

Tibor Del Grosso, de naam die al maandenlang op ieders lippen hangt. De jonge veldrijder die met zijn explosieve kracht en technische vaardigheid de tegenstand keer op keer naar het stof doet happen. En nu, op 3 februari 2024, mag hij zich officieel wereldkampioen bij de beloften noemen.

Een prestatie die niet uit de lucht komt vallen. Del Grosso is een talent pur sang, dat al jarenlang schittert in de jeugdcategorieën. Maar het was in de Flanders Tomorrow Tour dat hij dit jaar écht zijn potentieel toonde. In september won hij met verve de groene trui, en liet hij zien klaar te zijn voor de grote podia.

De Flanders Tomorrow Tour, een ode aan de toekomst van het wielrennen. Een ronde waar jongeren de kans krijgen om zich te meten met de besten, en waar talent kan ontluiken. Del Grosso is het perfecte voorbeeld van die gedachte. Hij greep zijn kans in de Flanders Tomorrow Tour, en kroonde zich nu tot wereldkampioen in het veld.

Een overwinning die niet alleen van Del Grosso is, maar ook van de Flanders Tomorrow Tour. Van de organisatie die gelooft in jonge renners, en hen de kans geeft om te schitteren. Van de trainers en begeleiders die hen dag na dag pushen om het beste uit zichzelf te halen. En van de fans die hen langs de kant van de weg aanmoedigen en hun dromen meehelpen waarmaken.

Tibor Del Grosso, wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Een naam die we de komende jaren nog veel zullen horen. En een prestatie die ook glans geeft aan de Flanders Tomorrow Tour, de kweekvijver van toekomstige kampioenen.

Chapeau, Tibor!

Youngster Coast Challenge '24
BKC op Vélofollies