Dries De Pooter wint in Poperinge

artikel

Dries De Pooter (HAGENS BERMAN AXEON) was aan de meet in Poperinge de sterkste van een groepje van een tiental renners. De Pooter neemt meteen de gele, groene en rode trui in ontvangst. Morgen start en finish in Staden.

"Het was heel belangrijk voor mij om een wedstrijd te winnen voordat ik prof word". De toekomstige renner van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux zegt dat er een last van zijn schouders valt. Ik voel me goed sinds het begin van het seizoen. Ik ben heel regelmatig, maar elke keer was er iets dat me ervan weerhield om te winnen: pech, het ingesloten zitten in de sprint. Deze keer viel alles in zijn juiste plooi.

De Belg had een goede dag zoals hij liet zien op de tweede beklimming van de Kemmelberg, 30 kilometer van de finish. "Ik positioneerde mezelf aan de leiding, 100 meter voor de voet. Ik klom in mijn eigen tempo en er zat niemand in mijn wiel. Ik was misschien wel de sterkste. Na de top had ik een moeilijk moment, maar ik herstelde snel. We hadden een groep van 12 renners. Ondanks een voorsprong van nooit meer dan 30 seconden, kwam het peloton nooit meer terug. In het begin zat ik achteraan om mijn krachten wat te sparen. Mijn twee teamgenoten Ivan Romeo en Toby Perry trokken meteen mijn kaart. Ik waardeer dat vertrouwen enorm. Ik was op mijn hoede voor het trio van Jumbo-Visma. Met een naderend peloton verwachtte ik een aanval van een van hen.

Het was dan ook met die twaalf dat ze voor de overwinning speelden. Dries De Pooter won met een goede fietslengte voorsprong. "Het was te danken aan Ivan Romeo die me perfect bracht. Ik volgde hem gemakkelijk, ik voelde me sterk. Ik dacht dat ze van ver zouden moeten komen om mij te verslaan. Ik ben blij dat ik het werk van mijn teamgenoten heb kunnen afwerken. Het is een manier om ze te bedanken voor hun geloof in mij".

Een overwinning die enkele dagen na de bekendmaking van zijn selectie voor het Wereldkampioenschap U23 komt. "Er valt ook een grote last van mijn schouders. Het is waarschijnlijk de eerste keer dit seizoen dat ik zonder druk rijd. Gewoon met de wil om aan te vallen, om te laten zien waartoe ik in staat ben."

Fotoreportage rit 1: Poperinge
Belangrijk: wijziging tijdrit