Gloednieuw parcours BKC

garmin

Op vrijdag 20 maart heeft de 10e editie van de Bredene-Koksijde Classic (1.Pro) de vroegere Handzame Classic, plaats. Voor deze jubileumeditie tekenden de organisatoren een gloednieuw parcours uit.
“De startplaats blijft behouden in Bredene. In de schaduw van het Staf Versluyscentrum zetten we dit jaar koers richting De Haan, Nieuwpoort, Diksmuide, Vlamertinge om via Dranouter de bergzone van het Heuvelland te bereiken.

Daar worden in een eerste lus de Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg, Sulferberg en Scherpeberg aangedaan. Tijdens een tweede lus in het Heuvelland nemen we de Monteberg, Kemmelberg en Rodeberg mee. Via Poperinge zette we koers naar de befaamde polderstrook van De Moeren alvorens een eerste keer de Ter Duinenlaan in Koksijde op te rijden. Van daar volgen nog drie plaatselijke ronden, van elk 12 kilometer, met passages in Sint-Idesbald en Oostduinkerke. We komen zo aan zowat 200 kilometer. Met ons nieuw parcours hebben we dus met de heuvelzone en de passage op de Moeren twee scherprechters. Of het opnieuw tot een massasprint zal komen in Koksijde is een open vraag. Daar zullen de weersomstandigheden op 20 maart een heel belangrijke rol in meespelen”, geeft koersdirecteur Stefaan Decleir mee.

Deelnemende ploegen BKC
YCC wordt een begrip