Lars Boven wint in Staden

lars

Lars Boven (Jumbo Visma Development team) heeft de tweede rit van de Flanders Tomorrow Tour in Staden gewonnen.

Tobias Lund Andresen (Development Team DSM) legde beslag op de tweede plaats en Jelle Harteel (Lotto - Soudal U23) eindigde derde.

Lars Boven: "Het was een vreemde wedstrijd met heel veel aanvallen. Ik heb zelf een paar keer geprobeerd mee te glippen, maar zonder succes. In de voorlaatste ronde geraakten we toch weg met een groep van 18 renners. We draaiden goed rond. Het was belangrijk voor het algemeen klassement. Op twee kilometer van de finish val ik aan in het gezelschap van Robbe Claeys en Tim Marsman. In de laatste meters weet ik een kleine voorsprong vast te houden. De finishlijn kwam op het juiste moment. Gisteren was ik ook al goed. De afgelopen weken heb ik op een goed niveau gereden, maar het lukte me niet om tot het uiterste te gaan. Het is mijn eerste overwinning van het seizoen. Morgenochtend in de tijdrit zal ik alles geven. Als Tim Van Dijke wint, vind ik dat ook prima."

Jesse Kramer: "Bij de start van deze etappe stond ik bovenaan het klassement, samen met twee renners. Ik positioneerde me vooraan en ik kon gemakkelijk de punten pakken van de tweede rush. Het plan was om de massasprint te vermijden. Gisteren kwamen we er niet uit. Door aan te vallen, konden we het risico op een val in de finale vermijden. Ik zal proberen mijn rode trui en mijn 2e plaats in het algemeen klassement te verdedigen. Ik ben geen tijdritspecialist. Ik zal alles geven en we zullen zien wat er gebeurt. Ik denk dat we een grote kans hebben om het eindklassement te winnen, of het nu met Lars (Boven), Tim (Van Dijke) of mezelf is. »

Tijdrit wordt allesbepalend.
Fotoreportage rit 1: Poperinge