Persvoorstelling Bredene Koksijde Classic

persvoorstelling

Op dinsdag 27 februari werd in Koksijde de Bredene Koksijde Classic voorgesteld aan de pers.
De Bredene-Koksijde Classic, een 1.Pro-koers die op vrijdag 15 maart wordt gehouden, belooft opnieuw een spektakel te worden met een indrukwekkend deelnemersveld en waarschijnlijk een massasprint aan de finish. De organisatie verwelkomt dit jaar maar liefst acht WorldTour-formaties.

Onder de verwachte deelnemers zijn gerenommeerde sprinters zoals Dylan Groenewegen, Gerben Thijssen, Arvid de Kleijn, Pascal Ackermann, en Timothy Dupont. Ook zijn er onderhandelingen gaande met Tim Merlier betreffende zijn deelname.

Het parcours biedt mogelijkheden om het peloton uit elkaar te trekken, vooral in de West-Vlaamse heuvelzone en op de beruchte poldervlakte van De Moeren. Desondanks lijkt een massasprint waarschijnlijk, gezien het aantal plaatselijke ronden en de focus van veel teams op hun sprinters.

De Bredene-Koksijde Classic staat bekend als de 'Primavera van het noorden', met een parcours dat uitdagend genoeg is om het de rappe mannen lastig te maken, maar uiteindelijk heel gunstig is voor sprinters. De finish op de Ter Duinenlaan in Koksijde, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot de 'Via Roma van Koksijde', belooft op een spannende ontknoping af te stevenen.

Naast de elitekoers vindt op dezelfde dag ook de Youngster Coast Challenge plaats, een beloftenwedstrijd met een indrukwekkend deelnemersveld van opleidingsteams van WorldTour en ProTour-ploegen. De beloften zullen een uitdagend parcours afleggen, inclusief passages over de bekende hellingen van het Heuvelland.

Met de sterke line-up van zowel de elitekoers als de beloftenwedstrijd, wordt de Bredene-Koksijde Classic een dag vol wielerspektakel waar zowel ervaren professionals als opkomende talenten kunnen schitteren op de wegen van West-Vlaanderen.

Niklas Behrens wint Youngster
Tim Torn Teutenberg Topfavoriet?