Sterk deelnemersveld Challenge

(Bron: Sport Info Sports) Ook de Handzame Challenge pakt uit met een sterk deelnemersveld

In de schaduw van de Handzame Classic wordt ook de Handzame Challenge georganiseerd. Een internationale interclub waarvan de eerste editie, in 2009, gewonnen werd door Jens Keukeleire.
De renners vertrekken om 11u15 vanuit Jabbeke, aan het ‘Klein Strand’ om via De Haan, Bredene aan het Staf Versluyscentrum waar nadien de Handzame Classic van start gaat, Gistel, Middelkerke, Ramskapelle, Staden en Kortemark zo Handzame te bereiken na 104 kilometer koers. In Handzame wachten nog drie plaatselijke ronden, van elk 16 kilometer, met daarin telkens de beklimming van de Ruidenberg.

,,Onze Handzame Challenge begin stilaan een waar begrip te worden’’, geeft Bert Pattyn mee. ,,Wij kregen opnieuw een pak aanvragen binnen van geïnteresseerde ploegen. We hebben dan ook enkele teams moeten ontgoochelen. Ons deelnemersveld mag er best wezen.. Er starten in totaal 28 ploegen. Wij hielden er aan bewust geen echte profploegen startrecht te geven. Onze Challenge moet een koers worden die doorstroming geeft aan jonge renners naar de Handzame Classic’’, besloot Bert Pattyn.

Vorig jaar ging de zege er naar Julien Kaise. Hij haalde het in een sprint met tien van Stef Van Zummeren en Benjamin Declercq.

 

De deelnemende ploegen aan de Handzame Challenge

Lotto-Soudal, BMC, EFC-Etixx, Color Code-Arden’Beef, Lotto NL-Jumbo, Home Solution, Veranclassic-Ago, Vl Technics, Baguet-Miba, T-Palm-Pole Continental, Prorace, WV Noord-Holland, Asfra Racing Team, Profel, Meubelen Gaverzicht, Papillon-Rudyco, Topsantiek, Dovy Keukens; Illi-Bikes, Douchy-Thalassa, Wilton Volharding, Antwerp BC, Wetterse Dakwerken, VC Brabant Wallon, Decock-Van Eyck, Ruwomat, Molenspurters Meulebeke en de nationale ploeg van Duitsland

 

Bert Pattyn tevreden over deelnemersveld
De Blauwe Parel Oostende

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://bredenekoksijdeclassic.be/