Tijl De Decker overleden na ongeval

tijl

Lotto-Dstny trekt zich terug uit de Flanders Tomorrow Tour na overlijden van Tijl De Decker.

Tragisch nieuws uit de wielerwereld: Belgisch talent Tijl De Decker, 22 jaar oud en rijdend voor het Lotto-Dstny Development Team, is overleden na een verkeersongeval tijdens een trainingsrit. De jonge renner crashte tegen een auto en raakte ernstig gewond. Ondanks operaties en inspanningen is hij niet hersteld en is hij overleden in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

Lotto-Dstny heeft het overlijden bevestigd en betuigt hun diepste medeleven aan Tijl's familie en dierbaren. Tijl De Decker was een veelbelovend talent en had dit seizoen indrukwekkende prestaties geleverd, waaronder een overwinning in Parijs-Roubaix voor beloften.

Zijn geplande overstap naar het profteam van Lotto-Dstny zal nooit plaatsvinden, een beslissing die met spijt wordt ontvangen door CEO Stéphane Heulot. De renners van Lotto-Dstny zijn gisteren met rouwbanden van start gegaan in de derde etappe van de Renewi Tour.

Helaas zal het Lotto Dstny Development Team ook niet deelnemen aan de Flanders Tomorrow Tour vanwege het tragische overlijden van Tijl De Decker.

We wensen de familie en het ganse team van Lotto-Dstny veel sterkte toe in deze donkere dagen.

Volg de wedstrijd via Direct Velo
Persvoorstelling FTT