Wielertalkshow Bredene Koksijde Classic

Bron: Focus - WTV

"Alles begon in Handzame maar qua accommodatie en op logistiek vlak zaten we daar veel te beperkt in ruimte", verduidelijkt Bert Pattyn, voorzitter van het organiserende comité. "En toen kwamen de contacten met Koksijde. De Driedaagse De Panne-Koksijde was immers opgehouden te bestaan. Voor ons een geschenk uit de hemel. Meteen kwamen we tot het besluit onze aankomstzone te verhuizen naar de kust.

We hebben in Koksijde de mogelijkheid om nog verder uit te groeien. Ook op financieel vlak verbeterden wij ons hiermee. Bedoeling is om van de Bredene-Koksijde Classic iets heel moois te maken. Onze datum blijft behouden: twee dagen na de Danilith-Nokere Classic en voor Milaan-Sanremo. Ideaal om een sterk deelnemersveld aan te trekken."

Nieuw parcours

"Onze startplaats blijft behouden aan het Staf Versluyscentrum van Bredene. Van daaruit trekken we naar Gistel, Middelkerke, Koekelare, Kortemark en Handzame. Een eresaluut, na zowat 45 kilometer, aan de plaats waar alles begon voor onze wedstrijd. Via Diksmuide, Ieper en Poperinge zetten we daarna koers naar het Heuvelland met de beklimmingen van de Sulferberg, Kemmelberg en Rodeberg. Eens die hellingen achter de rug trekken we weer naar de kustzone met een passage aan De Moeren om zo Koksijde te bereiken na 160 kilometer. Daar wachten dan nog eens drie plaatselijke ronden van elk 13 kilometer met aankomst op de Ter Duinenlaan", stelt koersdirecteur Stefaan Decleir.

Vorig jaar ging de zege naar Alvaro Hodeg. De Colombiaan haalde het na een massasprint van de Noor Kristoffer Halvorsen en de Duitser Pascal Ackermann. De laatste Belgische eindzege dateert van 2015 toen Gianni Meerman de sterkste was.

 

Bron: koksijde.be

Wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic Semi-klassieker

Het karakter van de wedstrijd Bredene Koksijde Classic bestaat uit de ideale mix voor een Belgische voorjaarskoers: wind, waaiers, lichte hellingen en kasseien. Ondanks die omstandigheden wordt dit type van wedstrijd meestal beslecht met een massaspurt. En dat biedt nog altijd de meeste amusementswaarde voor toeschouwers en kijkers.
De datum, 22 maart, is ideaal om een prachtige wedstrijd te presenteren. De prestatiedrang van de renners en de koershonger van de wielerliefhebber is dan nog niet gestild.

Parcours: anyway the wind blows

Het startschot wordt gegeven in Bredene. Langsheen de lange vaart wordt in Slijpe afgedraaid richting Handzame. Over de Steenstraat trekt het peloton naar het Heuvelland om zowel de Rode Berg als de Kemmelberg te beklimmen, voor het peloton naar de Moeren trekt. Vanuit De Moeren komt Koksijde dichterbij waar de renners nog drie plaatselijke ronden afwerken.

Mathieu Van der Poel en Remco Evenepoel

Deze twee toppers zijn alvast van de partij. Een klassieke België tegen Nederland. Twee toekomstige toppers die nu al de degens kruisen in een voorjaarsklassieker. Niet missen dus.

Belgen tegen de rest: Youngster Coast Challenge

De YCC is de eerste U23-wedstrijd op de UCI-kalender in de Europetour. Het deelnemersveld bestaat uit een selectie van de twaalf beste U23-ploegen van ons land. Die selectie neemt het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse ploegen. Wie zijn de toppers van morgen?

Praktisch

De wielerwedstrijden Bredene Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge worden gereden op vrijdag 22 maart. De eliterenners komen tussen 15.56 (snelste schema) en 16.25 uur (traagste schema) in Koksijde aan. En dan starten de drie plaatselijke ronden.
De beloften (U23) komen aan tussen 14.07 (snelste schema) en 14.31 uur (traagste schema).

Foto's persvoorstelling klik hier

Deelnemende ploegen YCC
Opnieuw aankomst grote koers in Koksijde

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://bredenekoksijdeclassic.be/