Ackermann wint Bredene Koksijde

BVAA2035

De Duitser Pascal Ackermann haalde het in de spurt van Hugo Hofstetter en Tim Merlier. Voor Ackermann is het de eerste zege van dit seizoen. Tim Merlier schoot iets te laat uit de startblokken en kon zo zichzelf niet opvolgen als winnaar. De vijf vroege aanvallers (Petit, Gamper, Lauk, Verhofstadt en Saver) hielden er lange tijd de moed in, maar de bestelde massaspurt kwam er alsnog in Koksijde.

Voor de camera's van Sporza hoorden we volgende reacties:

Pascal Ackermann: "De voorbije weken had ik geen geluk, hoewel de vorm wel goed was. Beter dan vorig jaar zelfs, dat zie ik aan mijn waarden. "Wat is er mis?", vroeg ik mij al af. Ik wachtte vaak te lang, daarom dat ik nu vroeg ben aangegaan. Dat pakte goed uit. Hopelijk is het hek nu van de dam. Ik mag voor het eerst de klassiekers rijden dit jaar en daar kijk ik naar uit."

Tim Merlier: "Nog voor de sprint werd ingeleid, was ik al een paar mannetjes kwijt. Taminiaux en De Bondt hebben mij nog proberen te brengen, maar uiteindelijk moest ik het toch vooral zelf doen. In de laatste 2 bochten loopt er dan nog van alles mis. Spijtig."

Filip Carpentier overleden
Plowright wint Coast Challenge