Filip Carpentier overleden

minerva

Deze morgen bereikte ons het droevige nieuws dat Filip Carpentier (rechts op de foto) op 47-jarige leeftijd is overleden aan hartfalen. Filip Carpentier is de eigenaar en zaakvoerder van Minerva Fietsen. In de zomer van 2021 hield hij samen met Johan Museeuw de continentale wielerploeg Minerva Cycling Team boven de doopvont. Daarnaast was Minerva zeer actief in de wielerwereld als sponsor van verschillende wedstrijden, waaronder ook de Bredene Koksijde Classic. Een aangeslagen Bert Pattyn (voorzitter Bredene Koksijde Classic - midden op de foto) spreekt over een man met een tomeloze ambitie en een onnavolgbare passie voor de koers.

Filip Carpentier is de zoon van ex-prof Daniël Carpentier en heeft in een ver verleden ook nog gekoerst. Daar had hij aan den lijve ondervonden hoe zwaar de wielersport wel is en toonde hij diep respect voor alle renners en de wielersport in het algemeen.

Filip Carpentier was momenteel bezig met de organisatie van de 1ste Grote Prijs Daniël Carpentier op zaterdag 30 april in Elverdinge. Het moest een eerbetoon voor zijn vader worden.

Het bestuur van de Krekedalvrienden betuigt zijn innige deelneming aan de familie en de vrienden van Filip Carpentier.

Jensen Plowright naar Alpecin Deceuninck
Ackermann wint Bredene Koksijde